Herkenning

Herkenning is voor tweelingen een belangrijk onderdeel van wie je bent, en een groot deel van het tweelinggevoel zit hem in de niet uitgesproken herkenning. Binnen komen op een feestje, de sfeer opsnuiven, elkaar zien, in de lach schieten, mensen denken dat je het naar je zin hebt, maar jij hebt al lang door dat de ander het ook saai vind! Op straat de slappe lach krijgen, je hoeft niet eens te wijzen wie je bedoeld want de ander heeft het ook gezien.

Herkenning is een typische tweeling eigenschap. Herkenning is dan ook één van de kurken waar Tweeling Alleen op drijft. Elkaars verhalen en ervaringen kunnen lezen op het forum, en al vloeien er tranen bij, ze geven je wel een stuk herkenning. Geen lange moeilijke verhalen om aan iemand uit te leggen wat je voelt, en wat er door je heen gaat.
Het spreekwoordelijke halve woord is hier genoeg, je weet dat de lotgenoten die het lezen je begrijpen. Al heb je nog zo’n goed huwelijk, fijne relatie, lieve kinderen, begripvolle familie, vrienden en kennissen, er gaat een leegte met je mee, een eenzaamheid die je niet kunt verklaren, een gat dat niets of niemand voor je vullen kan, en dat je ook niet uit kunt leggen, je mist naast al het andere ook het stukje herkenning.

Kunnen wij je de herkenning terug geven: Ja en Nee !

Nee, niet in die zin zoals je het met je broer of zus had, dat kan ook niet, die band is zo exclusief daar komen we niet tussen, en willen we ook niet !
Ja, in de zin dat je hier zult ontdekken dat je niet de enige bent die met deze gevoelens rondloopt, een weg zoekt in een leven dat zo enorm en ingrijpend veranderd is.

Werkt het dan de herkenning die we jou geven ?, ook weer Ja en Nee.

Nee, het komt niet zomaar uit de lucht vallen en de gaten opvullen, blijf je achter het beeldscherm zitten en laat je het niet toe, ook goed, ga je gang, doe vooral wat voor jou goed lijkt.
Je moet er natuurlijk wel iets voor doen, zo is het nu eenmaal in het leven, rouwen is gewoon werken, hard werken.

Ja, het werkt wel degelijk, als je net als anderen voor jou, het op kan brengen, en door je tranen heen de moed hebt je verhaal en ervaringen met ons te delen, zal je net als de anderen merken dat het je kracht geeft, als je het toe laat zul je merken dat het om je heen valt als een warme deken, een soort van thuis komen, naar een vertrouwde omgeving waar jij jezelf kunt en mag zijn, met alle twijfels en angsten die je zo nu en dan mee neemt, en hier achter kunt laten.

Als je er zelf mee aan de slag kunt gaan, vind je bij ons vanzelf een nieuw stukje kracht, de kracht van de herkenning !