Informatiecentrum.

Toen Tweeling Alleen met deze site begon, was er nog amper informatie over tweelingverlies in het Nederlands op het internet te vinden. Er waren wel websites in andere talen, en waren in andere landen wel al wetenschappelijke onderzoeken geweest en publicaties, maar die waren niet voor iedereen even goed te begrijpen.
Contact met lotgenoten is een belangrijk onderdeel bij het verwerken van tweelingverlies, goede en betrouwbare informatie is daarnaast ook heel belangrijk.

Wetende dat niet elke lotgenoot zich op het forum zal inschrijven willen we er toch voor zorgen dat er voor hen wel informatie te vinden is.

In het blok met de titel informatiecentrum kunt u informatie vinden die door ons is gevonden, hertaald en waarvan de bronnen zijn gecontroleerd ! Een overzicht van de gebruikte onderzoeken en bronnen kunt u vinden op de bronnenlijst.

Wij hebben ook informatie van onze leden van het forum gebruikt om u een beeld te geven in de ervaringen rondom tweelingverlies. Verder hebben wij meegewerkt aan onderzoek in Nederland, en geven daarnaast ruimte aan scriptie-onderzoeken.
Op ons forum kunt u een informatieboekje vinden over tweelingverlies dat door onze oprichter is geschreven, dit boekje is ook heel geschikt voor mensen uit de omgeving van lotgenoten om inzicht te krijgen in de gevolgen van het verlies van een tweelingbroer of tweelingzus.
Net als alles bij Tweeling Alleen is ook dat boekje geheel gratis.

Niet alle voor ons beschikbare informatie zal op deze site met de lezer gedeeld worden. Bij Tweeling Alleen vinden wij privacy een groot goed en geven wij lotgenoten de ruimte om in het forum, in een afgeschermde, vertrouwde en veilige omgeving, de eigen ervaringen met lotgenoten te delen. Deze persoonlijke verhalen en ervaringen blijven dan ook afgesloten voor het publiek.

Het geven van goede informatie is voor ons heel belangrijk, u mag dan ook de informatie op deze site gebruiken onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.

 

Disclaimer:
Helaas constateren we dat niet alle informatie over tweelingverlies op het internet betrouwbaar is. Er zijn veel websites waar enkele overeenkomsten met tweelingverlies, vaak gemengd met spirituele zaken worden gebruikt om diensten (meestal alternatieve therapieën) en producten (vooral boeken) aan te bieden en verkopen. Er zijn websites die zelfs zover gaan dat je er een vragenlijst (door hen onderzoek genoemd) kunt invullen om te bepalen of je ook lotgenoot bent. Bekijk je dergelijke onderzoeken wat beter en analyseer je de vragen, dan blijken het vooral vragen te zijn die passen bij persoonlijke ontwikkeling, verlieservaringen en depressies. Het doel daarbij is om zonder enig spoor van bewijs mensen te vertellen dat ze ook lotgenoot zijn en zeker behoefte zullen hebben aan hun producten en geleverde diensten. Er worden op dergelijke sites kenmerken genoemd die wij bij onze lotgenoten niet of nauwelijks tegenkomen.

We willen u dan ook meegeven dat het herkennen van verlieservaringen en daarmee gepaard gaande gevoelens (ook op betrouwbare websites) nog niet hoeven te betekenen dat u ook op enig moment tweeling bent geweest.

Bent u echter ergens informatie over tweelingverlies tegengekomen waarvan u denkt dat het op onze site vermeld dient te worden, neemt u dan gerust contact met ons op. Heeft u als bezoeker na het lezen op deze site nog vragen, opmerkingen of behoefte aan meer informatie, kunt u contact met ons opnemen op het contact formulier van de website.